Att fira Valborg, eller inte!?

Trött i hela kroppen efter denna vecka! Ser faktiskt riktigt mycket fram emot att arbetsveckan är slut imorgon. Det har varit en rolig men intensiv vecka som jag inte för någonting i världen skulle vilja vara utan. Vi öppnade butiken som vi fixat i två veckor, igår. När vi drog upp grinden så välde det in kunder, jag har ärligt aldrig sett så mycket folk på sån liten yta. Det var helt sjukt, men grymt härlig känsla! :)

Imorgon är det valborg och jag funderar starkt på att bojkotta firandet av denna dag. Jag känner att det nog kommer att kosta mer än vad det smakar. Kommer inte hem från Stockholm förrän vid 18:30 och då är ju alla redan i full gång med partajandet. Och ska jag vara ärlig så är jag väldigt säker på att jag egentligen bara behöver ta det lugnt och inte göra någonting alls!

Borde ta och stryka lite kläder inför morgondagen och sen krypa ner i sängen. Det ska bli en spännande dag imorgon, jag ska vara på Hötorget och jobba hela dagen. Kommer nog bli skitskoj! Längtar faktiskt efter morgondagen.


Sol, underbara sol

Åh, vilken härlig morgon att vakna till. Klarblå himmel och strålande sol! Det är lycka det, sen blir det inte direkt sämre av att ha fått sovit precis så länge som jag behövde. Nyss käkat frukost och duschat, ska strax bege mig ner på stan för att fräscha till min risbuske till hår. Kommer inte ihåg när jag senast klippte mig.. ILLA!!

Annars har jag inga direkta planer för dagen, håller solen i sig s ska jag nog skynda mig hem och bara hänga på balkongen resten av dagen, för det är jag värd!;)

Önskar så otroligt mycket att jag kunnat vara i Sälen med er i helgen mina vänner, men ibland måste man ju anpassa sig efter verkligheten.. Men nu ser jag fram emot första helgen i juni, nu tror jag stenhårt på det. Saknar er så sjukt mycket. Kom hit nu!!


Mina underbara vänner på Jennys balkong för två somrar sen. Som jag saknar er!

Hoppas att ni har det kanon helgen, sitter här och lyssnar på Hoffmaestro och känner känslan ni förmodligen hade igår när ni var och "kikade" på dem..


vecka två avklarad

Veckorna bara flyger fram! Shit, vad jag gillar detta.. Kan man ha så här roliga arbetsdagar? Det känns iallafall ruskigt bra och som att jag gjorde rätt som hoppade på det här tåget. Tjihoo!

Helgen blir riktigt lugn. Jag var iväg och hyrde två filmer direkt efter jobbet, så nu ska jag tillaga lite smarrig middag och sen så blir det filmkväll, själv, för heeela slanten! Uppskattas rejält då jag är otroligt trött. Tjejerna tyckte att jag skulle följa med på shopping och vin, men kände att det lockade mer att bara få åka hem och krypa ner i soffan. Ångrar det inte en sekund. Det kommer fler tillfällen!

Imorgon siktar jag på att hinna ut till IKEA eller ÖB för att köpa olja till mitt balkong golv. De ser ut att spricka vilken sekund som helst, något uttorkat kan jag lova.

Inget mer att berätta just nu. Keep in touch..


Supervecka

Den här veckan har jag verkligen haft fullt upp med nya jobbet. Och som jag gillar´t! Det är så otroligt skoj. Jag studsar upp ur sängen om morgnarna, och detta trots att jag måste gå upp strax efter kl 5 för att hinna med allt innan jag stressar till tåget vid 6:30.

Mamma har varit här i helgen och hjälpt mig att få lite ordning här hemma. En hel del shopping blev det.
Skoj skoj! Mest en massa till lägenheten, men även ett par snygga ankelstövlar som jag tror skarp på. Känns lite tomt nu när mamma gett sig av. Det blir ju alltid så när man inte varit själv en endaste sekund på två dagar och sen blir helt ensam. Inget sporadiskt prat eller småljud. Vi får se när vi ses igen, jag hoppas på att det inte dröjer allt för lång tid tills jag träffar någon ur min familj igen..


Ligger på soffan nu och bara tar det lugnt, kikar på Walk the line och funderar lite. Snart ska jag kila ner i tvättstugan och ta hand om all ren tvätt som hänger på tork. Det blev en riktig pysseldag idag kan jag lova.


Hockeylover...? ;)

Nu är det bara en natt kvar här i Finland... Det känns lite trist att behöva åka hem till Sverige igen, trivs faktiskt ganska bra här borta.. :)

Igår var det hockey för hela slanten. Tyvärr så torska KalPa, men det var en rolig match. Känns som att hockeyn här borta är lite hetare än i Sverige, men det var i och för sig väldigt längesen jag var på hockey i Sverige, det kan ju ha ändrats..? Insåg iallafall att jag saknar att gå på hockey, så till hösten ska det minsann bli ändring på det. Så jag hoppas ju lite extra idag på att det ska gå bra för Almtuna i eftermiddag.

På tisdag så kör ju nya jobbet igång. Det ska bli så sjukt spännande och roligt att prova på något nytt! Jag riktigt längtar.. Men än är det några dagar kvar tills det är dags för allvaret, nu ska jag bara njuta av att vara ledig till 100% och bara mysa med Sophie och Emilia den tid jag har kvar här borta i öst!

Hoppas att ni alla får en bra söndag!

Roligt i Kuopio

Nu sitter jag i Kuopio i Finland, hor Sophie, Adam och lilla Emilia. Vi har nyss varit ute och gått en liten promenad så att Emilia skulle somna. De bor jättefint här borta, skulle väldigt gärna vilja ha en sån här lägenhet jag med..:)

Måste bara berätta något skoj som hände igår. Jag och Sophie åkte bil och pratade om att det var fina cykelvägar här borta och då kläcker Sophie ur sig:"Hur gammal brukar man vara när man börjar chykla på sån där cykel med flak bak?" Det hon egentligen menade var en trehjuling, jag skrattade så att jag höll på att dö. Shit vad skoj det var!:)
Skratt är något jag får i överdoser varje dag av den underbara lilla pinglan Emilia. Hon är så sjukt underhållande. Roligare unge får man leta efter... Love her!

Hann med lite shopping igår också. På Gina Tricot! Måste börja vänja mig och min kropp vid deras kläder, för nästa vecka är det dags! Bara fem dagar kvar tills jag börjar jobba. Ska bli så grymt skoj! :)

Ha en bra dag!


Imorgon bär det av!:)

Sista dagen på Lindex är nu avklarad... Kändes lite vemodigt att överge företaget efter till och från jobb i ca elva år, helt otroligt lång tid. Men det kändes även lite skönt, som om jag beger mig in på nästa kapitell. Jag är faktiskt rätt nöjd över att jag vågat ta steget att lämna tryggheten.

Imorgon bär det av till min efterlängtade och älskade kusin i Finland. Shit, vad jag har saknat henne. Vi har alltid stått varandra så nära, ända sen vi var riktigt små. Men nu ska jag få rå om henne och hennes fina familj i hela fem dagar! :)


Sophie och hennes gudomliga dotter Emilia. Kortet är dock ca ett år gammalt..


Snart bär det av

Haft en trevlig dag i släktens sällskap. En massa fika blev det och en hel del skratt med för den delen.. :)
När jag kom hem satte jag igång att städa klart så nu är det fint och mysigt här hemma. Bara en stekpanna och en plåt kvar att diska. Skönt! Känns så mycket lättare att åka iväg hemmifrån när man vet att det är städat och snyggt när man kommer hem igen.

Oj, har helt glömt bort att jag skulle packa inför min tripp till Finland. Nu börjar jag ju bli trött och väldigt omotiverad till att ta tag i det. Men jag vet ju att det kommer vara ännu segare imorgonkväll, så jag ska försöka samla lite energi och ta tag i det där strax. Kanske kan försöka medans det är dags för Johan Falk om 30 min?



Har fått lite tankar att snurra i mitt huvud idag. Hur kunde det bli såhär?


Snön ligger tung på taken....

Vad roligt! När jag begav mig ut till cykeln för att åka och hanla, vad får jag se då? Jo, att snön vräker ner..
Det känns som att det får räcka med snö nu! Ge mig våååår nu!!

Köpte ingredienser till en rabarberpaj också, så den tänkte jag ta med till jobbet imorgon, eftersom det är min sista dag. Jag hoppas att det ska uppskattas, annars får jag väl äta upp den själv då..:S

Pajen står inne i ugnen nu, och jag ska strax sätta igång med muffinsarna. Jag har hunnit med att byta gardiner och ska snart slänga i rena sängkläder i sängen. Sen är det dammsugning som står på schemat, innan jag springer ner till källaren för att hämta upp all tvätt, som förhoppningsvis är torr denna gång..

Bakdags!?

Nu börjar jag bli riktigt rastlös..

Jag undrar om jag ska göra ett ryck och baka lite Dumlemuffins att ta med mig till Lena och Mats idag. Ska ju dit på påskfika senare idag, ska bli trevligt! Jag måste bara komma ihåg att köpa med mig en bukett till Lena, i försenad 60års present.. Pinsamt annars! :)

Bäst att hoppa i skorna och kila bort till Kvarnen och handla lite Dumle då kanske!? ;)

Tidig måndagsmorgon

God morgon!

Uppe med tuppen idag och tvättar. Så skönt att ha första tvättiden tycker jag, då har man ju hela dagen fri sen.
Idag är jag riktigt trött. Vaknade vid 2 i natt och hade sån sjuk värk i foten att jag helst bara ville ropa efter mamma så att hon kunde komma och göra allt bra. Tyvärr gick ju inte det så bra, så jag fick hoppa upp på ett ben och leta fram värktabletterna själv.

Upptäckte också att de snart är slut. Hur ska jag hinna med att få nya utskrivna? Jag är ju bara i Sverige imorgon, och sen sticker jag ju till Sophie i Finland. Och innan jag hinner hem därifrån så är de slut..Och när jag är tillbaka i Sverige igen så har jag ju fullt upp med nya jobbet. Kommer absolut inte hinna med att springa till någon läkare/apotek då. Jobbigt läge!
Kanske kan ta och pallra mig bort till Samariterhemmet idag och lyckas få någon läkare där att skriva ut ett recept?! Bäst att ringa sjukvårdsupplysningen nu och se om de kan hjälpa mig..

Ha en bra dag!

Lyckopiler



Blir man inte glad av denna, blir man aldrig glad!


Snabb sammanfattning - påskhelgen

Söndag igen...
Jag blir helt förvirrad av alla dessa röda dagar hit och dit.

Igår blev det iallafall lite strosande på stan med hela familjen. Shoppade bara gardinger (som jag förövrigt är så sjukt förbannad/besviken på!) som pappa ska lämna tillbaka på torsdag. Dagen avslutades med en god lunch/middag på Villa Romana, det blev en god entrecote för min del. På kvällen kom Joel och Helene över på tacos och lite mys framför tv:n. Skön dag!
Vaknade upp tidigt idag och tog cykeln bort till solariumet. Skönt att vara ute tidigt, lite konstigt att man nästan är helt ensam i en sån här stor stad.
Efter lunch drog vi till IKEA för att shoppa matchande saker till mina gardiner (så dessa ska också tillbaka!).

I fredags blev det utgång med Sabina och hennes vänner Frida och Kristina. Snabbt sammanfattat kan man väl säga att det var en grymt rolig kväll med lite konstiga inslag.. Mer såna åt folket!:)

Nu blir det lite nudlar och säng hopp-i-sängen..

Blandade känslor

Igår var verkligen en dag med blandade känslor.

Först var det begravning i Falun för en underbar människa, och en massa känslor kom upp till ytan. Blev riktigt jobbigt ett tag, men sen kändes det lite bättre iallafall.

Väl tillbaka i stan så fick jag träffa min lilla pappa som äntligen kommit hem till Sverige för att stanna.. :) Det blev en trevlig middag och sen vid 21 tiden dök lillebror upp med sin tjej. Det blev ett trevligt avslut på en dag med mycket känslor.

Idag ska jag och mamma bege oss ut på en shoppingtur.:) Sen blir det påskmiddag med familjen. Till kvällen vet jag inte vad som händer, Sabina undrade om jag ville med dem ut. Men det beror ju lite på hur och vad min kära familj har planerat... Det återstår att se.

Ett som är säkert är iallafall att ikväll ska biljett till Kuopio bokas. Åker till min kusin Sophie och hennes familj i Finland nästa vecka. Som jag har längtat efter dem! :)

RSS 2.0